dinsdag 30 juni 2015

Tweede lezing

Voor de lunch ben ik met Sygline bij de oude markt wat gaan eten. En daarna snel naar huis, ik moest nog wat voorbereiden voor de ouderavond die avond. Er zouden zon 30 mensen komen. En ik wilde nog wat nieuwe data van het nieuwste onderzoek van mediawijzer/kennisnet n de presentatie zetten. Ook had ik een nieuwe filmpje gezien.

Ik was vroeg in de bibliotheek. En dat was maar goed. De tafels en computer/beamer stonden niet klaar. Toen alles min of meer werkte zag ik al ouders verschijnen. Ik liet ze snel binnen en gaf ze alvast een iPad (voor het interactieve gedeelte) en een internetmemorie spel. Rond 7 uur ben ik begonnen met de 10 man die er waren. Langzaam druppelde er nog meer mensen binnen en hadden we na een uur toch 30 personen. Ik begon met een aantal vragen en de aanwezige hebben dit ingevuld op de vraag, Welke website's/games gaat je (klein)kind naar goed als hij op de comptuers/tablet/telefoon zit.
Ik liet een aantal filmpjes zien en de ouders hadden veel vragen. Er kwam halverwege nog een fotograaf binnen van de krant. Die knipte een aantal foto's en was toen weg. We hadden het net over dat je niet zomaar foto's van iemand online mag plaatsen. Dat doen ze voor de krant ook niet. Maar hier blijkt dat toch een ander verhaal. Iedereen schreef snel de naam van het filmpje op over iPad's en jonge kinderen. En bij de kahoot quiz eindigde de avond. Veel ouders bleven nog even na praten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten