vrijdag 26 september 2014

KleianimatieEen workshop kleianimatie oftewel claymation geven op St Maarten is nog niet een vanzelfsprekendheid, want waar vind je de geschikte klei?
Uiteindelijk een winkel gevonden en daar de laatste twee pakken klei gekocht die ze nog hadden
en gelukkig, na navraag, was er aan de Franse kant ook nog een winkel waar ze de juiste klei hadden.

Alles goed voorbereid, kartonnen dozen voor decor verzameld en fotocamera's en statieven van de bibliotheek. Op maandagmorgen meteen een volle en drukke klas! Bleek de bibliotheek zich vergist te hebben, ze hadden maar een statief.
Dat werd snel improviseren. Samen met de alom volprezen Alejandro 15 webcams klaargezet, kartonnen dozen verwisseld voor kartonnen vellen, programma geinstalleerd en aan de slag.
Dus ipv 3D werd het deze week 2D.

Doordat de kinderen niet een foto maar een hele korte opname moesten maken met de webcam ging het niet altijd helemaal goed. Ik heb daardoor vele leuke korte filmpjes voorbij zien komen. Maar tja dat was nog geen animatie. Verder veel schaduw van de armatuur waarop de webcams gemonteerd zaten. Het mocht allemaal de pret niet drukken. De kinderen en de leerkrachten vonden het allemaal geweldig.

Veel kinderen kenden het principe animatie nog niet en dat hebben ze nu allemaal weer mooi geleerd. Er werden leuke korte verhaaltjes gemaakt.
Van dit jongetje moest ik zijn gemaakt poppetje fotograferen. Dus laat ik deze ook hier even zien.En hier dan toch twee resultaten.
Diezelfde maandagmiddag heb ik een presentatie aan de staf gegeven over de 5 workshops die ik geef op Sint Maarten.

En 's avonds met buurvrouw Else naar de film The pageturner. Deze draaide in de filmclub die maandelijks bijeenkomt. Lokatie: De Jubilee Library. Heel grappig om het lokaal waar je overdag les geeft totaal anders ingericht te zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten