zondag 9 augustus 2015

Tweede week op Bonaire

Op maandag was mijn eerste dag bij Jong Bonaire. Ik was vroeg aanwezig om alle pc's aan te zetten en de beamer aan te sluiten. Er zaten al heel wat jongeren te wachten in de centrale ruimte. En al snel kwamen ze binnen. Er stonden er een stuk of 17 op mijn lijst. Maar de eeeste dag had ik zo'n 7 leerlingen. We hebben zijn begonnen met een over welke games speel je allemaal. En hierna zijn we langzaam zelf een game gaan maken met GameMaker. Ik merkte wel dat ze het moeilijk vonden. Maar als we echt aan de gang gaan met GameMaker zullen ze toch deze basis moeten hebben.

Op dinsdag waren de jongeren er eerder dan ik en ze zaten al enthousiast te werken in een donker lokaal en toen ik het licht aan deed, viel dit niet in goed aarde. ;-). Deze ochtend gingen we echt aan de slag om eigen games te maken. Ze moesten een tekening maken wat voor soort game ze wilden maken en hiermee gingen ze individueel aan de slag. Er was een game om logo's te leren, er waren een aantal doolhof games. En ook wilden een aantal een website maken of met roblox aan de gang. Dus we zijn lekker maar gaan differentieren. Tussen de middag hadden we gezamenlijke maaltijd. Deze is buiten. En het is leuk om te zien hoe iedereen lekker met elkaar bezig is. Ik had een iPad meegenomen en ze hebben hier zelf opnames van gemaakt.

Op woensdag hebben wel lekker iets anders gedaan. We hebben in de middag the Hour of Code gedaan. En iedereen heeft toen een certificaat gehaald. Niet iedereen wilden meedoen. Maar dat was geen optie. En toen ze eenmaal bezig waren, werden ze echt fanatiek en heeft iedereen toch zijn certificaat gehaald.Op donderdag moesten ze wel echt goed aan de slag om hun games/website af te maken. Maar dat
begrepen ze heel goed en dus werd er hard gewerkt. En de meeste waren redelijk klaar met hun product. We hebben het op vrijdag op een website gezet die ik speciaal voor dit project heb gemaakt. En zo kunnen ze thuis altijd nog een keertje kijken wat ze in de zomer van 2015 hebben gemaakt.

Hierna heb ik weer het vliegtuig genomen naar curacao voor een welverdiende vakantie met mijn familie.

Ik heb van het project op Bonaire een klein filmpje gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten