zaterdag 4 oktober 2014

De laatste dag


Vandaag mijn laatste dag alweer op dit heerlijke eiland.  De 5 weken zijn voorbij gevlogen.
Ondanks dat mijn Iphone en geld zijn gestolen (nooit je tas onbewaakt op een rustig strand laten liggen, dom, dom, dom) en de vele muggen die je dagelijks lek prikken, heb ik hier alleen maar genoten.  De hoogste berg van het eiland beklommen, langs alle baaien van de zuid en zuidwestkust gevaren, wezen snorkelen,  natuurlijk lui op een bedje op het strand gelegen en aardige mensen ontmoet.
Uitzicht vanaf Pic Paradis, de hoogste berg van Sint Maarten (424m)Maar daar kwamen we natuurlijk niet in de eerste plaats voor. Jullie hebben nog twee workshops van me tegoed.Workshop Glogster
Vorige week was de workshop Glogster, waarin leerlingen leerden een digitale poster te maken. Wederom een groot succes. De leerlingen waren telkens weer zeer verrast wat je allemaal voor leuke plaatjes, kaders, achtergronden, etc kunt gebruiken.
Ook de leerkrachten waren blij met dit programma en zeiden allemaal dat ze dit in de klas ook willen gaan gebruiken. 
Leerlingen van de Sint Peters Hillside HS, groep 8


De klassen bestaan gemiddeld uit 22 kinderen met uitschieters naar boven en naar onderen.
De juffen, ook op Sint Maarten zijn vrijwel alle leerkrachten dames (in 5 weken maar twee mannelijke docenten gezien) hanteren een streng regime.Workshop Prowise Presenter


  Leerlingen van de Sr Reginaschool arriveren met de schoolbus


     Een gastvrij ontvangst door Franca.
Iedere dag dragen de bibliotheekmedewerkers een andere kleur blouse of T-shirt.Het wordt een herhaling van zetten, de leerlingen zijn steeds zeer enthousiast en dus de docenten (dan) ook. Met Prowise kun je lessen en presentaties voor op het digitale schoolbord maken.
Ook kun je met dit programma interactief met de klas en het digitale bord aan de slag. Leerlingen krijgen dezelfde opgaven vanaf het bord verstuurd, maken de sommen op hun eigen laptop en vervolgens zien ze wie als eerste als muis, ruimtevaartschip of aap over de finish gaat. Groot succes.
Woordwolken maken kan ook. Iedere leerling kan op zijn scherm woorden tikken die vervolgens op het bord verschijnen.

Leerlingen kregen de opdracht een presentatie te maken die ze vervolgens moesten presenteren op het bord.

Deze leerling heeft een quiz in Prowise Presenter gemaakt.


Terugkijkend heb ik een voldaan gevoel. De workshops geven was geweldig om te doen.Vooral ook doordat iedereen zo enthousiast was, zowel leerlingen als leerkrachten,
Het Medialab is een zeer goede aanvulling op de activiteiten van de bibliotheek. Ik ben benieuwd of de leerkrachten het ook allemaal gaan oppakken wat ze in de workshops hebben geleerd. Veel hangt ook af van de apparatuur. Veel klassen beschikken over een beamer en  1 tot 3 computers. Maar veelal werken de computers niet. Sommige leerkrachten denken erover na om kinderen hun eigen device mee te laten nemen. Dit idee van 'Bring your own device' afgekort als BYOD leeft ook in Nederland. Misschien een goede oplossing maar ook daar kleven natuurlijk weer problemen aan.

In ieder geval kom ik heel graag terug!!
Veel succes en natuurlijk ook plezier gewenst aan de volgende workshopdocenten.
Marja


Geen opmerkingen:

Een reactie posten